NYCM 2018

New York: twee minuten voor de start aan de voet van de Verrazano brug. Je voelt de spanning. De adrenaline giert door je lijf. Na maanden lange voorbereiding is het moment daar. De New York City Marathon staat op het punt van beginnen. Even denk je: “waar ben ik aan begonnen?” Dan klinkt het startschot en weg ben je, over de Verrazano brug. Je wordt gedragen door het massaal toegestroomde publiek; dat rijendik langs de kant van de weg staat. Je bent omgeven door 45.000 lopers, medestanders die allemaal hetzelfde doel hebben. De muziekbands begeleiden je de hele weg. Op het ritme van de muziek passeer je de wijken Brooklyn, Queens en via First Avenue naar de Bronx. In de Bronx aangekomen vallen langzaam je zintuigen weg en smeek je om energie voor de laatste acht kilometers. Kilometers die je normaal gesproken moeiteloos binnen drie kwartier kunt lopen. Nu is dat een heel ander verhaal. Na de Bronx op en af door Harlem en weer in Manhattan aangekomen ontmoet je hem: ‘de man met de hamer’. Met de finish in het zicht zet je alles op alles om dit gevecht te winnen. Vechtend tegen de vermoeidheid en de pijn bereik je Central Park. Gedragen door het publiek passeer je de finish. Emoties overmeesteren je. Een moment om nooit te vergeten. Je hebt het gedaan. Jij hebt laten zien dat je (met diabetes) een marathon gezond kunt uitlopen. Een prestatie die je nog jarenlang bij zal blijven. Een marathon gelopen? Die kun jij bijschrijven! Been there, done that.

De New York City Marathon (NYCM) is geen gemakkelijke, voor zover gemakkelijke marathons uberhaupt bestaan... Het parcours is heuvelachtig tot in de laatste kilometers. Maar de meer dan twee miljoen enthousiaste toeschouwers, de prachtige locaties en bezienswaardigheden waarlangs het parcours loopt maken deze ervaring onvergetelijk. Als een van de weinige marathons ter wereld kent de marathon van New York bovendien geen tijdslimiet. Dus als je extra lang van al dat moois wil genieten dan kan dat ;).


Begeleiding

In 2011 heeft de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) voor het eerst deelgenomen aan de New York City Marathon en sindsdien komt deze elk jaar terug op het programma (m.u.v. 2012, toen de marathon door storm Sandy geannuleerd werd). Onder de lopers zijn er vaak een heel aantal met diabetes. Dat vinden we mooi, want voor deze mensen snijdt het mes niet aan twee, maar zelfs aan drie kanten. Ze doen een fantastische ervaring op, helpen ons in onze missie en leren daarnaast zelf vaak ook nog ontzettend veel over hun diabetes.

De marathon

Het ruim 42 kilometer lange parcours stuurt je door beroemde wijken als Manhattan, de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het parcours start in de ochtend onder aan de Verrazano Bridge. Daarna passeer je de Pulaski Bridge, de Queensboro Bridge en de Madison Avenue Bridge om in het Central Park de laatste zware kilometers van de marathon af te leggen. Een belevenis die iedere deelnemer zich nog lang zal blijven herinneren. In samenwerking met onze reisorganisatie heeft de BvdGF de beschikking over 25 arrangementen voor de New York City Marathon 2018. Meer informatie over de New York City Marathon vind je op www.tcsnycmarathon.org. Daar kun je ook het parcours bekijken.

Kosten voor deelname

Kosten voor deelname bedragen € 4.219,50 wat neerkomt op 10 eurocent per gelopen marathonmeter. Het neerzetten van een dergelijke prestatie vraagt om steun van je omgeving. Tijd om te starten met het creatief werven van donaties. Want je omgeving vindt het leuk om te horen dat je zo’n geweldige prestatie gaat neerzetten en wil graag weten waarvoor je het doet. Je kunt je sportieve prestatie en creativiteit inzetten en daarmee de BvdGF steunen. Wij helpen je daarbij. Het minimale deelname donatiebedrag bedraagt € 4.219,50. Diegene die de meeste donaties ophaalt ontvangt een prachtige sportprijs. Er is geen maximum. Belangrijk om te weten: De vaste kosten bedragen € 2.415 per loper en het restant van € 1.804,50 per loper is dus donatie voor de BvdGF. Wij adviseren iedereen om de vaste kosten zelf te betalen. We vinden het belangrijk dat jouw donateurs weten wat ze sponsoren: Jouw reis naar New York, of de kinderkampen en gezinsweekenden voor kinderen met diabetes. Wees hier dus duidelijk en open over. Wil je een supporter of familielid meenemen dan kun je hier na inschrijving contact over opnemen met de reisorganisatie ATPi.