weski2changediabetes 2019

Voorbereiding

Een goede voorbereiding voor de Vasaloppet is een absolute must! Omdat de kans groot is dat je (nog) geen doorgewinterde langlaufer bent gaan we je daar zo goed mogelijk bij helpen. We bieden je samen met onze partner Vasa Sport een gedegen voorbereidingstraject aan. De focus in je voorbereiding zou moeten liggen op duurtraining, kracht uithoudingsvermogen, techniek, techniek en techniek. Hoe beter je leert langlaufen, hoe groter de kans dat je eindstreep binnen de tijdslimiet van 12 uur haalt. Elke training die je in de sneeuw kan meepakken is waardevol.

Samen trainen

Voor de training ben je deels op jezelf aangewezen, maar we trainen ook een aantal keer samen om je te helpen bij die zo belangrijke techniek. En het is natuurlijk leuk om je teamgenoten te leren kennen en hun vorderingen te bekijken. Zet de volgende data maar vast in je agenda:

  • Training 1: Vrijdag 8 juni 2018 19:00 uur
  • Training 2: Vrijdag 15 juni 2018 19:00 uur
  • Training 3: Vrijdag 22 juni 2018 19:00 uur
  • Training 4: Vrijdag 21 sept 2018 19:00 uur
  • Kromme Rijn Loppet: Zaterdag 27 oktober 2018 n.t.b.
  • Training 5: Zondag 18 november 2018 n.t.b.
  • Utrechtse Heuvelrug Loppet: Zondag 9 december n.t.b.

Een training duurt 2 uur en vindt plaats in Doorn. Als je je inschrijft krijg je nog een uitgebreider trainingsschema per mail toegestuurd.

Trainingsweekend Oberhof

In het weekend van 13 t/m 16 december gaan we naar het Oost Duitse Oberhof. Daar kunnen we buiten langlaufen als de weersomstandigheden dat toelaten en mocht het tegenzitten dan is er een grote indoor langlaufhal. Een mooie gelegenheid om de rolskitechniek om te zetten naar langlauftechniek in de sneeuw.

Materiaal

Langlaufen is een materiaalsport. We helpen je samen met onze partner Vasa Sport zo goed mogelijk om het juiste materiaal voor jou te vinden zonder dat je daar onnodig veel geld aan hoeft uit te geven. We helpen je ook met een goede waxservice voor jouw ski's. Bedenk je wel dat het zonder het juiste materiaal, of anders gezegd, met het verkeerde materiaal nĂ­et leuk is!