wehike2changediabetes 2019

Camino naar Santiago over de Senda de Bas

De derde WeHike2ChangeDiabetes challenge belooft wel een heel speciale versie te worden! We zijn voor de derde keer in het prachtige Spanje, ditmaal wandelen we over een variant van de Camino Francés in El Bierzo. We wandelen in zes dagen van Astorga naar Santiago (een gedeelte met bus). Gemiddeld wandelen we 20 km per dag. Soms iets meer, de laatste dag iets minder. Het terrein is alles behalve vlak; we beginnen rustig op dag 1, maar op dag 2 tot 5 overwinnen we flink wat hoogteverschillen, waarna we weer rustig uitlopen op dag 6 in het relatief vlakke Galicië.

We lopen grotendeels over de Camino de Invierno (winter), dit is de camino die pelgrims in vroegere tijden in de winter namen om hoge besneeuwde bergpassen te voorkomen. De camino de Invierno is veel minder toeristisch dan de camino francés en we zitten dan ook een aantal nachten in kleine dorpjes waar alleen enkele pensions/kleine hotels zijn.

Wil jij daar ook bij zijn? Schrijf je meteen in!

Waarvoor loop je?

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen jaarlijks duizenden mensen met diabetes samen met hun zorgverlener op weg naar een betere gezondheid.

Vrijwel al die activiteiten kunnen we dankzij deelnemers aan onze challenges gratis aanbieden. Jouw deelname betekent dus een onvergetelijke ervaring voor jezelf, maar ook voor een ander. Dank dat je je voor hen wil inzetten!

De start in Astorga

Voor elk wat wils

We hebben voor elk wat wils tijdens deze tocht: cultuurliefhebbers kunnen de kathedralen van Astorga en Santiago bezoeken, voor de natuurliefhebbers is de tocht door een canyon een hoogte (of is het nu diepte?) punt.

Het meest bijzondere moment zal zijn de inauguratie van de Senda de Bas. Onze Spaanse vrienden heb jaren gewerkt aan een speciaal wandelpad dat andere paden met elkaar zal verbinden. Uit dankbaarheid voor ons werk in Spanje hebben onze vrienden bedacht om dit wandelpad de naam Senda de Bas te geven. Senda betekent weg/pad. Een heel grote eer en we kijken er naar uit om dit samen met de deelnemers te gaan beleven.

De inauguratie vindt plaats op 4 september, niet geheel toevallig de verjaardag van Bas!

Het kasteel van Ponferrada

Kan ik meedoen?

Voor deze reis geven we de voorkeur aan deelnemers met diabetes, omdat het de uitgelezen mogelijkheid is om veel te leren over sporten en bewegen met diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn bij inschrijving, je hebt dan immers nog zo'n half jaar de tijd om te trainen. Er zijn 24 plaatsen beschikbaar. We vragen je om de kosten van je reis (€850, incl vlucht en overnachtingen) zelf te betalen. Daarnaast vragen we de deelnemers om minimaal €850 aan sponsorgeld op te halen. Op die manier help je ons om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Schrikt het idee van fondsenwerven je af? Tijdens de voorbereidingen krijg je tips en tools mee waarmee het ook jou ongetwijfeld gaat lukken.