webike2changediabetes 2019

Programma

Om je als deelnemer te informeren over de tocht, kennis te maken met de groep en te trainen voor de tocht organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je technisch en fysiek klaar bent voor Bike Bierzo & Babia. De BvdGF wordt daarbij geholpen door John Hickox van Zofietsje.

John is meer dan 25 jaar werkzaam als ‘professional bike mechanic’. Hij heeft de nodige kennis en ervaring opgedaan in enkele van de betere rijwielzaken in de V.S. en in Nederland. In al die jaren zijn er heel veel fietsen aan hem toevertrouwd. Mede dank aan zijn verleden als een competitieve semi-prof bmx'er en mountainbiker, weet John wat het is om het uiterste van je materiaal te vragen, en hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden en je materiaal goed te onderhouden. Hij beschikt over een uitstekende productkennis en een fietstechnisch inzicht. Alhoewel allang niet meer in competitie verband, is John bijna elke weekend en/of doordeweeks op de racefiets of MTB te vinden. John heeft in 2015 zijn licentie als sportfiets techniek trainer MTB niveau 2 bij de NTFU gehaald onder auspicien van de NOC*NSF en is hij als gids betrokken bij het bedrijf Vasa Sport. Kortom: de persoon die ons zowel rijtechnisch als fietstechnisch iets kan bijleren. John zal tevens als trainer en mechanic meegaan naar Spanje.

In samenspraak met John hebben wij een voorbereiding samengesteld. Dat is enerzijds om elkaar beter te leren kennen en anderzijds om goed klaargestoomd te worden voor de inspanning die geleverd moet worden straks. Bekijk hieronder het programma van de voorbereiding.

Trainingsweekend

In een weekend van 18 en 19 mei 2019 organiseren we een extra trainingsweekend in Zuid-Limburg. Dit heuvelrijke landschap biedt een uitstekend podium om te trainen voor Bike Bierzo & Babia. Onze uitvalsbasis is SnowWorld in Landgraaf vanwaar we op zaterdag en zondag of vier lokale MTB-routes gaan fietsen. Iedere dag zo’n 60-80 km met 1.500 hm. Een flinke uitdaging dus en enigzins gelijkwaardig aan de dagen in juni in Spanje. We zullen een speciale prijs afspreken voor de overnachting bij SnowWorld. Deze kosten zullen vroegtijdig en vooraf met jullie communiceren, vallen buiten het arrangement en komen voor eigen rekening. Deelname aan het trainingsweekend wordt geadviseerd maar is natuurlijk vrijblijvend.

WeBike2ChangeDiabetes Challenge

Van zondag 23 t/m zondag 30 juni 2019 zijn we in Spanje om onze challenge aan te gaan. Daar ontmoeten we ook voor het eerst de Spaanse MTB’ers. We vliegen van Amsterdam naar Bilbao en vertrekken vanaf daar naar Ponferrada waar de tocht begint. Na drie dagen Bierzo vertrekken we naar Babia voor drie dagen daar.

John Hickox

1e trainingsbijeenkomst

Op zondag 10 februari 2019 verzamelen we in de ochtend voor onze eerste techniektraining op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Onder leiding van fietstrainer John komen we voor het eerst samen om gezamenlijk te fietsen en te werken aan onze techniek op de fiets. Aansluitend aan de techniektraining fietsen we de MTB-route die start op Papendal.

2e trainingsmoment

Op zondag 17 maart 2019 staat de 2e trainingsbijeenkomst op het programma. Dan fietsen we op een nader te bepalen MTB-route of fietsomgeving in Nederland. Onderweg zal John ons verschillende technische uitdagingen opleggen en overleggen we over diabetes en sport.

3e trainingsbijeenkomst

Op zondag 14 april 2019 staat de 3e trainingsbijeenkomst op het programma in Schoorl (Noord-Holland).

4e trainingsbijeenkomst

De laatste informatie- en trainingsbijeenkomst is op zondag 16 juni 2019 (één week voor vertrek). We verzamelen op de Holterberg. Hier ontvang je de laatste informatie over de tocht en het draaiboek met alle informatie. Aansluitend fietsen we gezamenlijk nog een keer de MTB-routes van Holten en Hellendoorn ter afsluiting van onze voorbereiding.