infoavond challenges 2021

Infoavond 11 september 2020

Zin in een uitdaging?

Elk jaar organiseren we een aantal sportieve uitdagingen in het buitenland. We vragen de deelnemers donaties op te halen. Met behulp van die donaties financieren we onze kinderactiviteiten. Als jij meedoet zorg je ervoor dat een kind met diabetes met ons mee kan op sportkamp, of dat een gezin een weekend lang samen met andere gezinnen ervaringen over diabetes binnen het gezin kan uitwisselen. Voor jou een onvergetelijk avontuur, maar voor die kinderen met diabetes en hun families minstens zo onvergetelijk.

Of je nu een doorgewinterde sporter bent, of juist de stap wil maken naar een actiever leven, er is voor elk wat wils. Ga jij mee rennen, mountainbiken, hiken of langlaufen...?

Op dit moment denken we na over de fondsenwervende challenges die we in 2021 gaan doen. Inschrijven voor de informatieavond op 11 september op Papendal kan alvast!

WeHike2ChangeDiabetes

WeHike2ChangeDiabetes

WeHike is sinds een paar jaar een van onze populairste challenges. Dit is de enige challenge die alleen open is voor mensen met diabetes. Vijf of zes dagen lang wandelen we over de wereldberoemde Camino de Santiago de Compostella, meestal in juni. Het is een pittige tocht met prachtige vergezichten. Doordat iedereen diabetes heeft is het bovendien een enorm bijzondere en leerzame week. Natuurlijk krijg je voor deze challenge een grondig voorbereidingstraject om te wennen aan de afstanden die je zal lopen.

Vast een indruk krijgen van het gebied? Bekijk de verslagen van afgelopen jaar op onze nieuwspagina.

WeRun2ChangeDiabetes

De legendarische New York Marathon. Welke hardloper droomt er niet van? De ervaring van door al die bekende wijken in New York rennen, langs rijen dik publiek, dwars door Manhatten met een finish in Central Park. Het is een ervaring die je je leven lang niet meer vergeet. Dat jij daar rent om kinderen met diabetes een sportieve toekomst te geven maakt de hele beleving extra intens.

Tijdens onze reis naar New York hebben we ook de tijd de stad te bekijken. Twee bucketlist vinkjes in the pocket! Je hebt New York bezocht, én die marathon volbracht!

In 2021 gaan we ook weer een marathon rennen. Of die in november 2020 in New York doorgaat is op dit moment onzeker. Daarmee zijn ook onze plannen voor 2021 onzeker. Wordt het weer New York? Of misschien toch Lissabon, waar je ook een halve marathon kan rennen?? We houden je op de hoogte!

WeBike2ChangeDiabetes

WeBike2ChangeDiabetes

Elk jaar kiezen we een mooi gebied uit waar we ons zes dagen uitleven op de mountainbike. We fietsen in vier groepen wat deze challenge geschikt maakt voor beginners tot en met echte cracks. De laatste jaren gaan we naar de bergen van Noord Spanje, maar waar we in 2021 precies belanden weten we nog niet. Het wordt hoe dan ook een prachtige omgeving waar je onder leiding van ervaren gidsen en een goed medisch begeleidingsteam gegarandeerd zal genieten.

Op deze pagina vind je alle informatie over de WeBike2ChangeDiabetes Challenge in 2020, zo kun je vast een indruk krijgen.

WeSki2ChangeDiabetes

WeSki2ChangeDiabetes

De Vasaloppet is een begrip. Maarliefst 90 km door de Zweedse heuvels maken dit de langste langlaufmarathon ter wereld! Dat op zich is al een uitdaging, maar het moet ook nog eens binnen 12 uur. Naast dit begrip, zijn er ook andere langlaufroutes waaraan je mee kunt doen: de Nattvasan (in de nacht!) van 90 km, de halve Vasaloppet (45 km dus) en de estafette.

Samen met onze ervaren partner VasaSport bereiden wij je goed voor, voor één van deze uitdagende langlauftochten. Dat de voorbereidingen al beginnen in het voorjaar, maakt dat ook beginnende langlaufers mee kunnen! Let op: een portie doorzettingsvermogen is onontbeerlijk...

In 2021 gaan we weer, dus we zijn nu al begonnen met trainen. Interesse? Wacht dan niet op 11 september, maar mail naar Petra@bvdgf.org.

Alvast een indruk krijgen van dit evenement? Lees hier het verslag dat Bas schreef over zijn deelname in 2019.